Menj vissza   Tozo közösség > Hír > Táplálkozás - Táplálékkiegészítés
Regisztráció Blogok Súgó Tagjaink Mai üzenetek Keresés Mai üzenetek Jelöld a fórumokat olvasottnak

   Szerző

ToZo
XtraAdmin
Hírek: 400
Összes olvasása
   Hír Kategóriák
   Felhasználói Menü
   Vanadil szulfát

Kérdés: Olvastam valahol , hogy Milos Sarcev egy úgynevezett „inzulin utánzót”, vanadil szulfátot szed. Mit lehet tudni erről az anyagról? Megéri szedni?
   Teljes cikk / hír
Attól függ, hogy mennyire bízunk a felhasználók beszámolóiban, mivel teljes körű tudományos kutatás a testépítők körében még nem volt. Milos Sarcev azt állítja, hogy folyamatos pozitív hatásokat tapasztal a vanadil szulfát szedésének hatására. A vanadil szulfát a vanádium egyik nyomeleme.
Milos szerint a vanadil szulfáttól jobban néz ki – telítettebbnek tűnnek az izmai. Nem a teljesítmény javításához, hanem az izomminőség fokozásáért szedi. Milos azt állítja, hogy a vanadil az inzulin hatását utánozza, vagyis glükózt nyom az izomsejtekbe, ezáltal telítettebbé teszi az izmokat.
Miért szedjünk valamit csak a kinézet kedvéért? Egy profi testépítő számára a külső minden. Ezenkívül a mentális tényezőt sem szabad kihagyni a számításból: sokkal jobb teljesítményekre képes az, aki úgy hiszi, hogy a lehető legjobban néz ki. Milos elmondása szerint egy szálkásabb sportoló már egy hét után számíthat az eredményekre. Milos napi 50 milligrammot javasol több, mint egy adagban naponta. A túl sok vanádium mérgező lehet. (Milos még egy laborban is ellenőriztette a vérét, bár nyomelemeket nehéz kimutatni a vérből.) az anyagot nem muszáj kúrákban szedni, egész évben folyamatosan fogyasztható.
Mivel Milos krómium pikolinátot és kreatint is szed, ezért megkérdezték, hogy honnan tudja, hogy a vanádiumnak köszönheti a jobb kinézetet. Azt válaszolta, hogy még a kreatin megjelenése előtt elkezdett vanádiumot és krómiumot szedni, és a krómiumnak teljesen más hatása van, mint a vanadilnek. A vanadil szulfát az inzulin hatásait utánozza, míg a krómium az inzulin hatását erősíti, de csak inzulinhiányos személyeknél és állatoknál. Ezenkívül az egyik európai útjára Milos saját beszámolója szerint elfelejtett vanadilt vinni, és az izmai rengeteget veszítettek telítettségükből. Ezt a vanadil szulfát eltűnésének tulajdonítja.
Sajnos nem mindenki van egy véleményen Milossal. Egyes kutatók szerint mindezt nem lehet komolyan venni, amíg egy jól megtervezett, gondosan kivitelezett kutatás nem bizonyítja. A Nemzetközi Sport-táplálkozási Magazin szerint az anyag gyártóinak áll a legnagyobb érdekében, hogy bizonyítékot találjanak a vanadil hatását igazolandó.
Bár úgy tűnhet, hogy a vanadil nem az igazi, a testépítők egy jó része úgy gondolja, hogy hat rá és van egy embertípus, akikre hat is: a nem inzulintól függő cukorbajban szenvedők szervezetében a vanadil szulfát valamilyen módon csökkenti a plazma-glukóz szintet. Érdemes volna komolyabban kutatni ezt a jó hírű, de rossz sajtójú anyagot.
Kipróbálásra mindenkinek javasoljuk. Biztos lesz olyan akinél használ és olyan is akinél nem.
   szerző:: tozo, at: 2008/02/21

tozo.hu © 2007 by Tozo.huMinden időpont GMT +2 alapján jelenik meg. A pontos idő 20:17.