Menj vissza   Tozo közösség > Hír > Táplálkozás - Táplálékkiegészítés
Regisztráció Blogok Súgó Tagjaink Mai üzenetek Keresés Mai üzenetek Jelöld a fórumokat olvasottnak

   Szerző

Gabcsika
Tozo.hu felhasználó
Hírek: 297
Összes olvasása
   Hír Kategóriák
   Felhasználói Menü
   Bólé minden mennyiségben
Ez a változatos szomjoltó a szilveszteri hangulat megpezsdítője. Csináljuk bármilyen gyümölcsből, szinte elronthatatlan.
   Teljes cikk / hír
BÓLÉ BÓLÉ BÓLÉ

Gyümölcsből és borból, esetleg más szeszes italból, pezsgővel vagy szódavízzel készített hideg italt nevezzük bólénak. Váltazatos nedű, ami a szilveszteri estét igazán különlegessé teszi..


Téli bólé

Hozzávalók:

40 dkg őszibarackbefőtt, 1 doboz ananászkonzerv, 2 narancs, 1 citrom, 1 dl konyak, 1 dl Triple Sec, 1 l száraz fehérbor, 7 dl száraz pezsgő.

Elkészítés:

A barackokat kockára vágjuk, és levükkel együtt bóléstálba öntjük. A kockára darabolt ananászt levével együtt hozzákeverjük az őszibarackhoz. A gerezdekre szedett narancsokat is a tálba tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a konyakot, a Triple Sec-et, és felöntjük a borral. Jól lehűtjük, majd közvetlenül a fogyasztás előtt hozzáöntjük a pezsgőt.

Fagylaltos bólé

Hozzávalók:

250 g gyümölcsfagylalt, 2 cl maraschino és 3 üveg pezsgő

A fagylaltot másfél üveg hűtött pezsgővel a bóléstálban leöntjük, és állni hagyjuk, míg a fagylalt megolvad. Ekkor hozzáadjuk a likőrt, enyhén megkeverjük, és azonnal tálaljuk. Isteni!!!


Házi bólé 1

Hozzávalók:

2 pohár tejföl
1 üveg megybeföt
1 üveg vörösbor
15 dkg porcukor

Tejölt porcukrot összekeverem, hozzáöntöm a megybefőttet és a borból tetszés szerint teszek hozzá. Jól lehűtve szervírozom.

Ananászbólé

Hozzávalók:

1 doboz ananászkonzerv
1 citrom leve
8 dkg cukor
2 dl Triple Sec
8 dl édes fehérbor
0, 7 l pezsgő

Az ananászt kis kockákra vágom. A citrom levét kifacsarom.
Az ananászt a levével együtt bólés tálba teszem. Ráöntöm a citromlét, a cukrot és Triple Secet. Behűtöm és később hozzáadom az édes fehér bort. Tovább hűtöm. Tálalás előtt felhígítom a pezsgővel.
   szerző:: Gabcsika, at: 2007/12/28

tozo.hu © 2007 by Tozo.hu



Minden időpont GMT +2 alapján jelenik meg. A pontos idő 11:57.